Specialist in MVO-, CSR-, Impact-, niet-financiële en duurzaamheidsverslaggeving.

CSRD

Wat is de CSRD?

De CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) is een nieuwe EU-wetgeving die grote organisaties ertoe zal verplichten om hun impact op jaarbasis openbaar te maken. Deze EU-wetgeving is onderdeel van de Green Deal en de opvolger van de NFRD, de duurzame verslaggevingswet voor voornamelijk beursgenoteerde organisaties. 

Voor wie en wanneer?

Onder de huidige voorloper van de CSRD, de NFRD, hebben momenteel in Europa 12.000 bedrijven een rapportageplicht. Dit zijn voornamelijk beursgenoteerde bedrijven. De CSRD breidt deze scope of reikwijdte uit tot 50.000 bedrijven in Europa. De grens is verlegd voorbij beursgenoteerde bedrijven en grote bedrijven vallen dan ook onder de CSRD.

Hoe kan Kroll SR mijn bedrijf voorbereiden op de CSRD?

De MVO-inzet van bedrijven kan breed uiteenlopen en complex zijn. Een MVO-verslag biedt uw stakeholders dit overzicht. Het op jaarlijkse basis transparant zijn over de klimaat en sociale impact van uw organisatie is onderdeel van een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Kroll SR kan uw organisatie voorzien van een volledig extern publiceerbaar MVO-verslag.

Kroll SR favicon

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan krollsr.nl om via deze gegevens contact met u op te nemen. Wil je weten wat wij met jouw gegevens doen? Lees onze privacyverklaring