Specialist in CSRD- en ESG-verslaglegging.

Over Kroll SR

Het team

2021-06-23 16.40.35 - Copy

Bob Kroll

Founder & ESG Consultant

IMG_0563(1)

Guido Swarts

ESG Consultant

Facetune_03-11-2023-16-19-23

Maxime van den Akker

ESG Reporting Assistent

ESG-verslaglegging

Kroll SR is een ambitieuze organisatie die zich sinds 2020 richt op het toegankelijk maken van CSRD- en ESG-verslaggeving voor organisaties van elke omvang en in elke sector. De drijvende kracht achter dit initiatief is Bob Kroll, een HBO-bachelor Nautisch Business Management afgestudeerd aan de IVA Driebergen.

Tijdens de stage in het laatste jaar en na het afronden van de opleiding, heeft Bob een periode bij Van Lanschot Bankiers gewerkt, waar hij waardevolle ervaring opdeed als Assistent Private Banking. Tijdens zijn tijd bij Van Lanschot kwam hij voor het eerst in aanraking met ESG-verslaggeving, wat een diepgaande interesse in ESG en transparantie in het algemene bedrijfsleven teweegbracht. Het is Bobs overtuiging dat bedrijven transparanter moeten zijn over hun klimaat- en sociale impact, en dat deze transparantie zal leiden tot betere beslissingen op overheids-, bedrijfs- en individueel niveau.

Ervaring

Deze inzichten leidden tot het ontstaan van Kroll SR, dat voortkwam uit Bobs grondige zelfstudie van het GRI-raamwerk voor verslaglegging en zijn groeiende passie voor ESG. Zijn eerste praktijkervaring kwam in 2021, toen hij de kans kreeg om voor Worldpack een ESG-verslag op te stellen.

Dit succes markeerde het startpunt voor Kroll SR, en de aankondiging van de Europese wet op ESG-verslaglegging (CSRD) datzelfde jaar leidde tot een toenemende vraag. Hierdoor kon Kroll SR haar klantenbestand uitbreiden en haar expertise in ESG- en CSRD-verslaglegging verder ontwikkelen.

Inmiddels bestaat de organisatie uit een klein intern team met aanvulling van externe expertise en ondersteuning.

Vakkundig

Kroll SR gaat vakkundig te werk. Het opleveren van een ESG-verslag kan een grote verantwoordelijkheid geven en spannend zijn. Er mogen geen onjuistheden of provocaties in staan. Het verslag van uw organisatie beantwoordt meer vragen dan het creëert.

Betrokken

Kroll SR gaat betrokken te werk. De adviseur neemt kennis van de gehele organisatie, inclusief de waardeketen, en weet samen met de expertise de beste keuzes voor te leggen en te maken voor de organisatie. Daarbij wordt helder, volledig en snel gecommuniceerd en geschakeld via telefoon, e-mail of een bezoekje.

Alomvattend

Kroll SR richt zich bij het verslagtraject op uw gehele organisatie en zoekt ESG- verbindingen tussen mensen, afdelingen, activiteiten en onderwerpen binnen uw organisatie. Ook na publicatie van het ESG-verslag denkt Kroll SR mee met de distributie ervan en denkt zij mee met het behalen van ESG-prestaties die het opvolgend verslag nog sterker maken.

Kroll SR favicon

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan krollsr.nl om via deze gegevens contact met u op te nemen. Wil je weten wat wij met jouw gegevens doen? Lees onze privacyverklaring