Specialist in CSRD- en ESG-verslaglegging.

ESG-verslag

MVO- & Duurzaamheids-verslag

Met een toegewijd, diepgaand en vakkundig perspectief, is Kroll SR een betrouwbare partner voor uw organisatie op het gebied van ESG-verslaglegging op basis van de GRI of ESRS. Ons proces begint met een vrijblijvend intakegesprek om uw huidige ESG-status en rapportagebehoeften te begrijpen. Daarna ontwikkelen we een uitgebreid bedrijfsprofiel en voeren we een impactanalyse of dubbele materialiteitsanalyse uit om de relevante ESG-onderwerpen te identificeren. We verzamelen de nodige informatie en brengen de informatie samen in een omvangrijk en toegankelijk ESG-verslag.

Een ESG-verslag kan op basis van het GRI of op basis van de ESRS (CSRD) samengesteld. Een ESG-verslag op basis van beide raamwerken is ook mogelijk.

Ons ESG-verslaggevingstraject:

  1. Beginfase: We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we uw huidige ESG-profiel en uw rapportagebehoeften bespreken.
  2. Opstellen van het bedrijfsprofiel: Vervolgens verzamelen we informatie via een verscheidenheid aan kanalen, zoals informatieverzoeken, gesprekken en enquêtes, om een gedetailleerd bedrijfsprofiel op te stellen.
  3. Dubbele materialiteitsbeoordeling: Daarna voeren we een analyse uit om de meest relevante ESG-onderwerpen voor uw organisatie te identificeren. Over deze onderwerpen zal uitgebreid gerapporteerd worden. Dit kan op basis van een eenvoudige impactanalyse, of een dubbele materialiteitsanalyse. Afhankelijk of het verslag in overeenstemming met het GRI of de ESRS samengesteld wordt.
  4. Uitwerking van impactonderwerpen: Vervolgens identificeren en analyseren we de belangrijkste impactonderwerpen van uw organisatie. We verzamelen relevante informatie en presenteren deze in een toegankelijke en begrijpelijke vorm.
  5. Afronding: Tot slot, verwerken we alle verzamelde informatie en bevindingen tot een visueel aantrekkelijk en uitgebreid ESG-verslag.

Activiteiten van Kroll SR

Binnen de bovengenoemde fasen en diensten, voert Kroll SR onder ander de volgende activiteiten uit:

Optioneel voorziet Kroll SR ook de eindredactie, vertaling en grafische vormgeving van het verslag.

Bij Kroll SR gaat onze betrokkenheid verder dan alleen verslaggeving. We bieden ook advies en begeleiding gedurende het hele ESG-verslaggevingstraject. Ons ultieme doel is om ervoor te zorgen dat u in staat bent om een volledig ESG-rapport te publiceren met minimale inspanning van uw kant.

Kroll SR favicon

Met het versturen van dit formulier geeft u toestemming aan krollsr.nl om via deze gegevens contact met u op te nemen. Wil je weten wat wij met jouw gegevens doen? Lees onze privacyverklaring